,

Hudson’s Bay wil zestig warenhuizen in Nederland

Expert-bedrijfspand-taxatie-warenhuizen-vd-hudson

Hudson’s Bay is vastbesloten om in Nederland circa zestig warenhuizen openen, of het Canadese bedrijf nu de panden van het failliete V&D kan kopen of niet. Dat zeggen bronnen dichtbij de onderhandelingen.

Het bedrijf heeft al een akkoord met een deel van de eigenaren van V&D-panden, maar ook met eigenaren van andere panden. Daarin wil het concern met een omzet van ongeveer €10 mrd warenhuizen vestigen onder de namen Galeria Inno en Saks Fifth Avenue.

Omzetdoel van € 1 mrd

Het bedrijf, dat net als Coolcat-eigenaar Roland Kahn probeert de panden van V&D te bemachtigen, zou in die warenhuizen op termijn werkgelegenheid bieden voor zeven- tot negenduizend werknemers. Alles bij elkaar mikt het bedrijf op een Nederlandse omzet van €1 mrd.

Voor de naam V&D heeft Hudson’s Bay geen belangstelling. De top van het bedrijf geeft geen cent meer voor het V&D-concept en gelooft niet dat iemand dat nog nieuw leven in kan blazen. Voor restaurantketen La Place, gekocht door Jumbo-familie Van Eerd, zien de Canadezen wel mogelijkheden in hun warenhuizen.

Luxer en modieuzer

De warenhuizen waarmee Hudson’s Bay Nederland wil veroveren, moeten luxer en modieuzer worden dan de huidige V&D-winkels met merken als Calvin Klein en Tommy Hilfiger en meer service, schoenen en handtassen. De winkels moet gaan lijken op de Belgische Galeria Inno’s en de Hudson’s Bay-winkels in Canada.

De eigenaar van het befaamde warenhuis Saks Fifth Avenue in New York wil in Nederland zowel zelfstandige Saks-winkels als winkeltjes in warenhuizen openen. Saks-winkels zullen met drie- tot vijfduizend vierkante meter wel een stuk kleiner zijn dan de Galeria Inno’s, die tien- tot vijftigduizend vierkante meter beslaan.

Bron: FD