,

Topshelf lijft meer leegstaande V&D-panden in

Topshelf-groningen-nijmegen-leegstand-vd-warenhuis

Topshelf heeft de voormalige V&D-panden in Groningen en Nijmegen gehuurd.

Eerder opende de sportkleding- en modewinkelketen al een nieuwe megastore met een ruimer assortiment in het oude V&D-pand in Arnhem. Het bedrijf heeft nog vier V&D-panden op het oog. Dat zegt een woordvoerster van Topshelf.

Het bedrijf wil uiteindelijk twaalf warenhuizen hebben, verspreid over het hele land. Topshelf had voor het inlijven van de drie V&D-panden al vijf kleinere vestigingen, in Rotterdam, Utrecht, Leerdam, Beuningen en Cruquius.

Een woordvoerder omschrijft de keten als ,,een soort V&D 2.0, maar dan leunend in de richting van de Bijenkorf”. Het assortiment blijft bij de kleinere vestigingen vooral bestaan uit sportkleding en mode. De nieuwe zaken zullen onder meer ook beauty-artikelen, parfums, modeaccessoires, reisbenodigdheden en schoolspullen verkopen. Ook zullen er bijvoorbeeld een kapper en chocolaterie te vinden zijn.

In welke steden de andere vestigingen moeten komen is nog niet bekendgemaakt. ,,We zijn in gesprek over vier panden, maar die moeten wat heftiger verbouwd worden dan de panden in Arnhem, Groningen en Nijmegen.” De nieuwe winkels moeten ergens tussen het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 worden geopend.

Steeds meer leegstaande V&D-panden worden langzamerhand opgevuld. Ook de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay heeft het oog laten vallen op de oude gebouwen. Het bedrijf wil in de zomer van 2017 zijn eerste vestiging in Nederland openen, vermoedelijk in Amersfoort.

In de vroegere V&D’s in Alphen aan den Rijn en Beverwijk komen grote pop-up stores onder de naam WoonXL.


Taxateur Zakelijk Vastgoed is een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Zakelijk Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Zakelijk Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend.