Dossier V&D: Grote verhuurders blijven hopen doorstart V&D

V&D-Dossier-failliet

De grote verhuurders van V&D winkelpanden beloven zich bij een doorstart van het failliete warenhuis constructief op te stellen. Tegelijk zijn ASR Vastgoed en Syntrus Achmea al in gesprek met buitenlandse retailpartijen voor als dat niet lukt.

,,Wij hopen dat een ondernemende investeerder zich meldt, die een groot deel van de V&D’s en La Place-restaurants wil overnemen,” zegt Daan Wentholt van ASR Vastgoed, dat eigenaar is van de panden in Amstelveen, Amersfoort, Assen, Bergen op Zoom, Haarlem en Leiden. “Wij zijn er van overtuigd dat er in de grotere steden ruimte is voor een aantrekkelijk warenhuis in het middensegment, zoals John Lewis in Groot-Brittannië.”

Ook Syntrus Achmea, eigenaar van de V&D’s in Dordrecht, Emmen, Enschede, Rijswijk, Rotterdam Zuidplein en Roosendaal vindt dat en wil als er een kandidaat-koper is ‘constructief meewerken’. Hetzelfde geldt voor Metroprop, eigenaar van onder andere het pand in Den Bosch.24 miljoen

De verhuurders van de ruim zestig filialen gunden V&D vorig jaar 24 miljoen euro huurverlaging en lieten dat geld op een aparte rekening zetten. V&D zou het later krijgen, maar nu is dat van de baan. Hoewel niemand dat officieel bevestigt, lijkt het geld nog op de derdenrekening van advocatenkantoor BarentsKrans te staan. Bij een doorstart kan een deel ingezet worden, hinten sommige betrokkenen.

Volgens Jeroen Lokerse, die als managing partner van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield de bemiddeling tussen V&D en verhuurders leidde, is de goede wil bij verhuurders er zeker nog. ,”Het is in hun belang om een warenhuis te hebben in binnensteden.”

De verhuurders zetten overigens niet al hun kaarten op V&D. ASR Vastgoed is al geruime tijd bezig met een back-upplan voor als er geen of een beperkte doorstart komt. ,,We zijn in gesprek met diverse internationale retailers,” stelt Wentholt. Ook Syntrus Achmea praat met nationale en internationale retailketens, zegt woordvoerder Erik van der Struijs. 

In totaal hebben zich zestig kandidaat-kopers gemeld,  zegt curatorenwoordvoerder Edwin van Wijk. Veertig daarvan hebben een informatiememorandum ontvangen. Zij mogen een niet-bindend voorstel doen.

Niewsbron: AD


 

Ook in dossier V&D:

Middelgrote-gemeenten-creeer-een-compactere-winkelstad

Middelgrote gemeenten creëer een compactere winkelstad

De Nederlandse retailmarkt staat ondanks een afname in het aantal faillissementen en een dalende trend in de leegstand nog steeds onder druk. Vooral de middelgrote gemeenten kampen met een te groot winkelaanbod door het veranderende vestigingsbeleid van retailers. Tijd om harde keuzes te maken, zegt Dynamis in hun nieuwste onderzoeksrapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2017 dat vandaag […]

Topshelf-groningen-nijmegen-leegstand-vd-warenhuis
,

Topshelf lijft meer leegstaande V&D-panden in

Topshelf heeft de voormalige V&D-panden in Groningen en Nijmegen gehuurd. Eerder opende de sportkleding- en modewinkelketen al een nieuwe megastore met een ruimer assortiment in het oude V&D-pand in Arnhem. Het bedrijf heeft nog vier V&D-panden op het oog. Dat zegt een woordvoerster van Topshelf. Het bedrijf wil uiteindelijk twaalf warenhuizen hebben, verspreid over het […]