Voorspellingen van Deloitte – Real estate predictions

Deloitte kwam met zijn Real Estate Predictions, acht trends die grote invloed gaan hebben op de vastgoedbranche.

  • Cyber risk: smart buildings vormen steeds vaker een belangrijk concurrentievoordeel en kunnen zelfs nieuwe inkomsten genereren. De opkomst van deze ‘slimme gebouwen’ brengen echter ook aandachtspunten met zich mee, waaronder cyberrisico’s.
  • Crowdsourcing: crowdsourcing is enorm in opkomst. Steeds meer bedrijven zien kansen in het benutten van de kennis, kunde of creativiteit van een grote groep mensen online. Deze werkwijze zorgt voor een meer flexibel personeelsbestand en daarmee een flexibele schil aan kantoorruimte.
  • Smart mobility: wanneer reizigers hun reistijd volledig productief kunnen benutten, bijvoorbeeld door zelfrijdende auto’s, wat betekent dit dan voor bijvoorbeeld de huizenprijzen? Dit is nu vaak gebaseerd op locatie, maar wat als locatie er niet meer toe doet?
  • Future of work: de veranderende banen komen niet alleen voort uit organisaties, ook medewerkers hebben andere verwachtingen van hun werkgever.
  • Blockchain 2.0: blockchain biedt enorme kansen en de vastgoedbranche experimenteert steeds vaker met dit ‘gedistribueerde vertrouwen’.
  • Standardization: we verwachten dat in de toekomst meer wordt samengewerkt voor het delen en uitwisselen van data. Deze data partnerships bieden veel toegevoegde waarde.
  • Ports: drie belangrijke onderwerpen zullen de komende tijd veel aandacht (moeten) krijgen van de maritieme sector: smart ports, toenemende samenwerking tussen zeehavens, nieuwe niches (ten koste van fossiele brandstoffen).
  • Smart cities: steeds vaker worden digitale technologieën ingezet om stedelijke uitdagingen op te lossen.

 

deloitte-nl-real-estate-predictions-visual-916

 

www.vastgoedmarkt.nl & www.deloitte.com