,

DTZ: lichte groei commercieel vastgoed investeringen

commercieel-vastgoed-taxatie-bedrijfspand-2015-cijfers

Het investeringsvolume in Nederlands commercieel vastgoed groeide in 2015 met 3% naar €11,3 miljard, blijkt uit een onderzoek van DTZ Zadelhoff.

Nederlands grootste makelaar-taxateur houdt voor de komende jaren rekening met een ‘dal’.

De lichte groei volgde op een recordgroei in 2014. Toen verdubbelde het investeringsniveau ten opzichte van 2013. Opgeteld werd in de twee voorgaande jaren volgens DTZ Zadelhoff ruim €22 miljard geïnvesteerd in Nederlands commercieel vastgoed. Dat is net zoveel als het totale volume in de vijf jaar daarvoor.

DTZ Zadelhoff constateert dat na de vorige piek in 2007 een diep dal volgde. “Voor de komende jaren is het de vraag of het huidige niveau inderdaad als een inhaalslag kan worden gezien of dat het investeringsvolume op een hoog niveau blijft.” De onderzoekers putten hoop uit het feit dat de markt tegenwoordig gedifferentieerder is. Kantoren waren in 2007 goed voor 65% van de markt, tegen 36% in 2015.  Winkelruimte is goed voor 24%, woningcomplexen voor 22% en bedrijfsruimte voor 14%.

Bron: De Telegraaf


Taxateur Zakelijk Vastgoed is een online bedrijfspand & bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag voor een taxatierapport. Taxateur Zakelijk Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Zakelijk Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend.