,

Buitenland investeert meer in Nederlands Vastgoed

Buitenland-investeert-meer-in-Nederlands-Vastgoed

Nederlands vastgoed in trek: Buitenlandse beleggers besteedden in juli en augustus in totaal 1.000 miljoen euro nu er weer geschikt aanbod is.

Dat blijkt uit doorlopend onderzoek van Vastgoedmarkt.

Buitenlanders kochten voor 5.250 miljoen euro Nederlands vastgoed in de periode 1 juli 2014 tot en met 31 augustus 2015. Dat is 40 procent meer dan in hetzelfde tijdvak een jaar eerder (3.700 miljoen euro). Onderling verhandelden buitenlanders voor 1.200 miljoen euro aan Nederlands vastgoed. Daarmee komen de netto investeringen van over de grens op 4.050 miljoen euro.

De activiteit van buitenlanders op Nederlandse bodem was groot in de laatste vier maanden van 2014 en de zomermaanden van 2015. In de tussenliggende periode werden partijen van over de grens overschaduwd door Nederlandse beleggers. Zij investeerden in de eerste helft van 2015 3.000 miljoen euro, twee keer zoveel als de 1.500 miljoen euro die buitenlandse partijen toen inlegden.

Twee deals in de tweede helft van augustus stuwden het totaal van buitenlandse beleggers op: de aankoop door Tristan Capital Partners van 41 panden van Generali voor 212 miljoen euro. (Generali Real Estate Investments verkocht 41 vastgoed objecten aan Episo 4 Leo Holding, een vehikel van het Britse Tristan Capital Partners)

En ook de acquisitie van 18 kantoren door een joint-venture van Ares Management en APF International voor 155 miljoen euro. In die joint venture heeft het Amerikaanse Ares Management verreweg het grootste belang.

Nederlands Vastgoed lijkt in trek te zijn, want ook uit de halfjaarlijkse visie van het Duitse fondshuis Deutsche Asset & Wealth Management bleek al dat er meer vraag is naar Nederlands logistiek vastgoed.

Lees meer op www.vastgoedmarkt.nl


 

Taxateur Zakelijk Vastgoed is een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Zakelijk Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Zakelijk Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend.

Alle taxateurs zijn aangesloten bij de volgende keurmerken en gecertificeerde instelling