,

Winkelleegstand Amsterdam veel lager dan gemiddeld

Winkelleegstand-Amsterdam-veel-lager-dan-gemiddeld

Winkelleegstand Amsterdam veel lager dan gemiddeld

04-08-2015

De winkelleegstand in Amsterdam bevindt zich met 4,6 procent ver onder het Nederlands gemiddelde van 7,9 procent. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een lichte stijging.

Dat laat de gemeente Amsterdam weten op basis van cijfers van marktvorser Locatus. Vorig jaar was de leegstand landelijk 7,5 procent en in Amsterdam 4,4 procent. Dat is weliswaar hoger dan een gezonde markt zou moeten laten zien, maar zeker niet alarmerend. Onder meer is dit te danken aan het (regionale) detailhandelsbeleid van de afgelopen decennia, stelt de gemeente Amsterdam. Door efficiënt met de ruimte om te gaan en niet overal (nieuwe) winkelgebieden toe te staan, is geen sprake van grootschalige leegstand. De leegstand is ook in 2015 in vergelijking met een aantal (grote) steden lager.

Amsterdam voert al jaren een beleid om diversiteit in winkelgebieden te stimuleren, aldus de gemeente. Zo zijn er straatmanagers ingevoerd en stelt de gemeente zich flexibel op bij bestemmingsplan wijzigingen. In Amsterdam is er nog steeds sprake van een divers aanbod voor winkelaankopen. De gemeente Amsterdam wil deze waardevolle verworvenheid in stand houden.

bron: Gemeente Amsterdam


Taxateur Zakelijk Vastgoed is een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Zakelijk Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Zakelijk Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Bedrijfstaxatie Tool is geheel vrijblijvend.