,

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil geen hotels in kantoren

Een groot deel van de hotels in Nederland kampt met een overschot aan kamers. Gemeenten geven steeds vaker toestemming om hotels in leegstaande kantoorpanden te vestigen. De KHN is het niet met de gemeenten eens en wil geen hotels in kantoren.

Dat stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in De Telegraaf. Volgens de belangenvereniging groeit door de transformatie van kantoorgebouwen tot hotels het hotelkamer-bestand buiten de grote steden sneller dan het aantal overnachtingen.

‘Gemeenten zitten met de kantoorleegstand in hun maag. Deze gebouwen vullen met hotels lijkt een oplossing, maar het wil niet zeggen dat er automatisch meer gasten komen. Bezoekers worden zo alleen maar verder verspreid’, aldus Saskia Deerenberg van KHN in de Telgraaf.

Saskia Deerenberg  

Bron: Vastgoedmarkt, Telegraaf & KHN


Over Taxateur Zakelijk Vastgoed:

Voor veel kantoor taxaties waaronder ook kantoorruimte taxaties geldt dat deze als belegging worden getaxeerd. Naast het bepalen van de juiste waarde is het ook van belang om een realistisch rendement op te stellen voor het meerjarenplan. Dit kan alleen als de taxateur ook gedegen inzicht heeft in de marktwerking en de fiscale situatie van het vastgoed. Naast de fiscale aspecten krijgt de taxateur ook te maken met juridische aspecten, welke milieu eisen zijn van toepassing, maar ook eventuele erfdienstbaarheden en/of het reglement van de Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen een bepalende factor zijn op het gebruiksgenot van de kantoorruimte.

Een”bedrijfstaxatie kantoor” kan voor de volgende doelen worden aangewend: voor een aan- en verkoopbeslissing, het bepalen van een huurwaarde, een bedrijfstaxatie voor een financiering, vastgoed (her)waardering ten behoeve van de boekhouding en herbouwwaarde taxatie.

In de kantorenmarkt is momenteel sprake van veel leegstand. Een register taxateur geselecteerd door Taxateur Zakelijk Vastgoed weet hier op de juiste manier handen en voeten aan te geven.

Stap-2-Horeca-vastgoed-bedrijfstaxatie-aanvraag